MSC: ‘de Vertrouwensketen is de nieuwe veilige standaard’

Rederij MSC maakt als marktleider voortvarend werk van de invoering van de Vertrouwensketen in Rotterdam. “Veiligheid is een aspect waarop niemand in de logistieke keten moet willen concurreren of concessies aan willen doen. De Vertrouwensketen biedt een oplossing die voor alle partijen hetzelfde werkt en voor iedereen duidelijk is. Pincodes worden verleden tijd.”

“Veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Door de hele keten moet in vertrouwen met elkaar kunnen worden samengewerkt. Van het beginpunt tot en met een chauffeur die de container aflevert bij een magazijn. Bij MSC zijn wij volop bezig onze klanten aan te sluiten op de Vertrouwensketen. Door de achterliggende redenen uit te leggen, begrijpt men in de regel heel goed dat een andere, veilige manier van werken nodig is.”

‘De Vertrouwensketen maakt in alle schakels veilig werken mogelijk’

“Als werkgever zien wij het als plicht om voor onze medewerkers een veilige werkomgeving te creëren. Tijden terug zijn wij intern daarom al begonnen met gevoelige informatie zoals de pincode af te schermen. Onze mensen hebben daar gewoon geen toegang toe. De Vertrouwensketen is hier een vervolg op en maakt ook in alle volgende schakels veilig werken mogelijk.”

“De Vertrouwensketen werkt via het Port Community System van Portbase. Dat zorgt voor efficiency, overzicht en snelheid. Het is één platform voor de gehele havenlogistieke gemeenschap. Partijen die meerdere rederijen gebruiken, hoeven niet dan weer bij de een en dan weer bij de ander in te loggen. Uiteraard vraagt de nieuwe werkwijze bij onze klanten en hun achterliggende ketens aanpassing. Processen veranderen. Onze ervaring tot nu toe is dat na enige gewenning het gebruik van de Vertrouwensketen onze klanten soepel afgaat.”

‘Samen maken wij de havenlogistieke ketens voor iedereen veilig’

“De Vertrouwensketen is de nieuwe veilige standaard. Er is no way back. De harde intentie is dat per 31 maart 2024 in Rotterdam alle containers op de lijndiensten vanuit Latijns-Amerika via de Vertrouwensketen lopen. Daarna richt de aandacht zich op de overige lijndiensten. Als een klant in één keer voor alle vaargebieden wil overstappen op de Vertrouwensketen kan dat bij ons ook. Het is aan bedrijven zelf om te bepalen wat het handigst is. Mijn oproep is: Sluit aan! Via de Vertrouwensketen maken wij de havenlogistieke ketens samen voor iedereen veilig.”

Meer nieuws over
de Vertrouwensketen

 • Nieuws
  2 april 2024

  Persbericht: Géén pincode meer voor containerlading uit Latijns-Amerika

  1ste stap invoering Vertrouwensketen in Rotterdam nu afgerond Vanaf nu stellen alle deelnemende rederijen importcontainers die in Rotterdam arriveren uit Latijns-Amerika alleen nog veilig en betrouwbaar vrij via de Vertrouwensketen. Klanten van CMA CGM, COSCO Shipping, Maersk, MSC, ONE, OOCL en ZIM krijgen sinds 31 maart géén pincode meer. Containers uit Latijns-Amerika kunnen uitsluitend bij […]

  Artikel lezen
 • Nieuws
  30 maart 2024

  Vertrouwensketen is Living Lab voor programma Digitale Infrastructuur Logistiek

  Als een van de ‘Living Labs’ is de Vertrouwensketen strategisch ingebed in het programma Digitale Infrastructuur Logistiek (kortweg DIL). Dit op initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat opgezette programma, heeft als doel om digitaal zakendoen in het goederenvervoer te versnellen en te verbeteren.  De Living Labs worden gezien als sleutelelement van DIL en […]

  Artikel lezen
 • Nieuws
  27 maart 2024

  Nieuwsbrief: Bent u klaar voor 31 maart?

  Per 31 maart 2024 stellen de deelnemende rederijen / cargadoors in Rotterdam inkomende containerlading uit Latijns-Amerika alleen nog veilig en betrouwbaar vrij via de Vertrouwensketen. Bent u daar als verlader, expediteur of vervoerder klaar voor? De rederijen/cargadoors verstrekken na de deadline voor lading vanuit Latijns-Amerika géén pincodes mee. Mocht dit u aangaan, neem dan vandaag […]

  Artikel lezen
Scroll naar boven