Terminal

U weet vooraf altijd wie de container komt ophalen

Als terminal ontvangt u steeds tijdig van de rederij/cargadoor de vrijstelling van de importcontainers die via de Vertrouwensketen lopen. Dat gebeurt via Portbase. Wanneer een vervoerder (truck, trein, binnenvaart) vervolgens via de Vertrouwensketen een container voormeldt, maakt uw terminalsysteem automatisch de match. 

Alleen geautoriseerde wegvervoerders, spoor- en binnenvaartoperators kunnen in de Vertrouwensketen voormelden. U weet vooraf altijd wie de container komt ophalen. Pincodes zijn hierbij niet meer nodig. Door een automatische controle aan de poort op de uitvoerend vervoerder zorgt u dat alleen de juiste chauffeur toegang heeft.

Wat moet u vooraf doen

Voor het van de rederij/cargadoor ontvangen van de vrijstellingen van importcontainers in de Vertrouwensketen en de automatische match met de voormeldingen van de vervoerders, past u in samenspraak met Portbase uw terminalsysteem aan.

Nauwe relatie met eigen projecten terminals

De Vertrouwensketen heeft grote raakvlakken met eigen projecten van terminals. Een voorbeeld is het vanwege de Vertrouwensketen bij Hutchison Ports ECT Rotterdam verplicht gebruik van Remote Check In (RCI). Wegvervoerders krijgen alleen toegang tot de ECT Delta terminal en ECT Euromax terminal met een juiste TAR/RCI. 

Controle containerterminals op uitvoerende vervoerder

De ECT Delta terminal en de ECT Euromax terminal (beide onderdeel van Hutchison Ports ECT Rotterdam) controleren sinds 1 maart aan de poort of de vervoerder die een container komt ophalen – de uitvoerende vervoerder – overeenkomt met de vervoerder die is aangekondigd in de digitale voormelding van het bezoek via Portbase. Ook Hutchison Ports Delta II is gestart met de invoering hiervan, APM Terminals Maasvlakte II, Rotterdam World Gateway en Rotterdam Shortsea Terminals volgen in het verdere verloop van 2024.

De deelnemende terminals zien de controle op de uitvoerende vervoerder als een vanzelfsprekend sluitstuk van het via de Vertrouwensketen veiliger en betrouwbaarder vrijstellen en ophalen van containers. De check gebeurt door het vergelijken van het EAN-nummer in de voormelding van de vervoerder met die op de CargoCard van de bezoekende chauffeur. Zo is zeker dat altijd de juiste chauffeur toegang krijgt. De EAN-nummers worden uitgegeven door Secure Logistics.

De voordelen op een rij

Voordelen voor 
de terminal

Scroll naar boven