Rederij/cargadoor

De Vertrouwensketen begint bij u

In de Vertrouwensketen stuurt u de vrijstelling van een importcontainer digitaal naar uw klant (de zogenaamde release-to-party): veelal de verlader of de expediteur/logistieke dienstverlener. U doet dit via het Port Community System van Portbase. De klant krijgt van u géén pincode meer.

Alle overige informatie-uitwisseling verandert door de Vertrouwensketen niet. U blijft uw klant op de gebruikelijke manier informeren over demurrage & detention, het lege retouradres, de inleverreferentie, de terms & conditions, etc.

Het is aan u als rederij/cargadoor om in samenspraak met de terminal(s) die u aanloopt de Vertrouwensketen in beweging te zetten. Door een gefaseerde en gecontroleerde uitrol realiseert u een soepele invoering.

Wat moet u vooraf doen

Voordat u als rederij/cargadoor via de Vertrouwensketen kunt werken, doet u het volgende:

Uitbreiden Portbase-service Melding Lading Import

Voor het online versturen van de vrijstelling aan uw klanten (de zogenaamde release-to-parties) breidt u zelf in overleg met Portbase uw bestaande service Melding Lading Import uit.

Informeer uw klanten

Ook uw klanten en hun achterliggende ketens moeten zich op de Vertrouwensketen voorbereiden. Om van u de vrijstelling voor importcontainers te ontvangen, abonneert uw klant zich op de Portbase-service Cargo Controller of Cargo Release Manager. Bovendien moet hij op zijn beurt ook de volgende schakel in de keten op de hoogte stellen van het werken in de Vertrouwensketen.

Activeer de Vertrouwensketen

Wanneer uw klant en zijn achterliggende keten klaar zijn voor de Vertrouwensketen, laat hij dit aan u weten. In Cargo Controller of Cargo Release Manager geeft de klant hiervoor zijn klantcode in. Met deze eerder door u verstrekte code activeert hij de Vertrouwensketen. Vanaf dan kunt u met deze klant beginnen om importcontainers op de nieuwe veilige manier vrij te stellen en te laten ophalen op de terminal.

De voordelen op een rij

Voordelen voor de rederij/cargadoor

Scroll naar boven