Vervoerder

Automatisch onderdeel van uw voormelding

De Vertrouwensketen geldt zowel voor het ophalen van importcontainers per truck, trein als binnenvaart. Uw opdrachtgever meldt u vooraf wanneer zijn containers via de Vertrouwensketen gaan lopen.

De Vertrouwensketen werkt voor u als vervoerder heel eenvoudig via de Portbase-service Melding Container Achterland. Deze service gebruikt u nu al voor het voormelden van bezoek en containers bij de terminals. 

Bij uw voormelding ziet de terminal automatisch dat de betreffende container onderdeel is van de Vertrouwensketen. Voor het ophalen is dus geen pincode nodig.

Hoe het werkt

Voormeldingen die via de Vertrouwensketen lopen, staan automatisch voor u klaar in de Portbase-service Melding Container Achterland (MCA). Deze voormelding hoeft u alleen nog definitief te maken. Het recht om een container op te halen, kunt u via MCA ook doorgeven aan een andere wegvervoerder, spoor- of binnenvaartoperator. Deze partij meldt dan voor en haalt de container op.

Let op! ! De ECT Delta terminal en de ECT Euromax terminal controleren aan de poort of de uitvoerend vervoerder dezelfde is als in de voormelding. Ook Hutchison Ports Delta II, APM Terminals Maasvlakte II, Rotterdam World Gateway en Rotterdam Shortsea Terminals voeren dit in de loop van 2024 in. De check gebeurt door het vergelijken van het EAN-nummer in de voormelding van de vervoerder met die op de CargoCard van de bezoekende chauffeur. Zo is zeker dat altijd de juiste chauffeur toegang krijgt.

Ook via API-koppelingen

Over de werking van de service MCA voor de Vertrouwensketen vindt u meer informatie op de website van Portbase. Voor deelname in de Vertrouwensketen zijn voor wegvervoerders, spoor- en binnenvaartoperators ook API-koppelingen beschikbaar. Lees hier hoe u uw bestaande API-koppelingen hiervoor uitbreidt.

De voordelen op een rij

Voordelen voor de vervoerder

Belangrijk om te weten

Werkt u als vervoerder voor meerdere opdrachtgevers, dan zal het startmoment van de Vertrouwensketen bij elk van hen verschillen.

Bent u gewend om Melding Container Achterland via een API-koppeling te gebruiken, maar is uitbreiding voor de Vertrouwensketen nog niet klaar? Dan kunt u tijdelijk handmatig via het web werken.

Scroll naar boven