Havenlogistieke sector bundelt krachten in Vertrouwensketen

Vertrouwensketen.nl – Veiliger en betrouwbaarder importcontainers vrijstellen en ophalen in de Nederlandse havens. Bedrijfsleven en overheidsinstanties zijn hiervoor samen de Vertrouwensketen gestart. De invoering gebeurt allereerst in Rotterdam. Alle logistieke schakels hebben in de Vertrouwensketen een rol: de rederij/cargadoor, de verlader, de expediteur, de vervoerder en de terminal. De werking is heel simpel, maar betekent voor elke partij een nieuwe manier van werken.

Keten met enkel geautoriseerde partijen

In de Vertrouwensketen gaat het recht om een container op te halen veilig digitaal van schakel naar schakel. De hiervoor noodzakelijke informatie-uitwisseling gebeurt in een gesloten keten, met enkel bekende partijen. Alleen een geautoriseerde wegvervoerder, spoor- of binnenvaartoperator kan de container bij een terminal voormelden en daar vervolgens ophalen. Pincodes verdwijnen uit het logistieke proces. Misbruik ervan is hierdoor niet meer mogelijk. Samen vergroten partijen zo de weerbaarheid van de havenlogistieke processen. 

De website www.vertrouwensketen.nl toont hoe de Vertrouwensketen werkt en welke specifieke acties van iedereen nodig zijn.

Uitvoering via het Port Community System

De uitvoering van de Vertrouwensketen loopt via het Port Community System van Portbase, het neutrale logistieke platform voor de Nederlandse havens. Naast het vergroten van de veiligheid en betrouwbaarheid ontstaan hierdoor ook operationele voordelen. Door het optimaliseren van de digitale samenwerking profiteren deelnemers aan de Vertrouwensketen door de gehele logistieke keten heen van slim hergebruik van data en optimaal zicht op de status en planning van importcontainers.

Gefaseerde invoer

Jaarlijks komen in de haven van Rotterdam miljoenen containers binnen. Rederijen/cargadoors hebben ervoor gekozen de Vertrouwensketen gefaseerd en gecontroleerd voor hun klanten uit te rollen. In 2023 gaat de aandacht allereerst uit naar hoog-risico containers, met name uit Latijns Amerika. De eerste 18.500 containers zijn inmiddels succesvol op de nieuwe manier vrijgesteld en opgehaald. 

Breed draagvlak

Initiatiefnemers voor de Vertrouwensketen zijn Deltalinqs, evofenedex, Fenex, GroentenFruit Huis, Portbase, Transport en Logistiek Nederland, de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors en de Vereniging van Rotterdamse Terminal Operators. Ook FERM, Havenbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Nederlandse Douane, Secure Logistics en Zeehavenpolitie ondersteunen het initiatief. (Vrijwel) alle deepsea-rederijen en de vier grote deepsea-terminaloperators in Rotterdam doen concreet mee.

Meer nieuws over
de Vertrouwensketen

  • Interview
    1 september 2024

    Interview Havenbedrijf Rotterdam: ‘De kracht van community-management’

    Havenbedrijf Rotterdam is mede grondlegger van de Vertrouwensketen. “De haven maken wij daarmee veiliger en zodoende aantrekkelijker,” aldus Matthijs van Doorn. De directeur Commercie ziet dat de samenwerking van partijen in de logistieke keten daadwerkelijk tot resultaten leidt. “Op veiligheid moet je niet willen concurreren.” In de Vertrouwensketen werken publieke en private partijen nauw samen […]

    Artikel lezen
  • Interview
    30 augustus 2024

    Interview: COSCO Shipping wil actief bijdragen aan veilige haven

    Als Rotterdamse agent van de grote Chinese rederij handelt COSCO Shipping Netherlands gemiddeld elke week veertien deepsea-schepen en feeders af. Voor het vrijgeven van de binnenkomende importcontainers stapt het bedrijf vaargebied na vaargebied over op de Vertrouwensketen. “Klanten begrijpen dat de Vertrouwensketen bijdraagt aan het oplossen van een collectief probleem.” Het belang van de nieuwe […]

    Artikel lezen
  • Interview

    Drie vragen aan Hutchison Ports Delta II: ‘Wij willen alleen de juiste partijen op onze terminal’

    Een apart onderdeel van de Vertrouwensketen is de controle bij containerterminals aan de poort op de uitvoerend vervoerder. Dit gebeurt aan de hand van door Secure Logistics uitgegeven EAN-nummers. Het EAN-nummer op de CargoCard van de bezoekende chauffeur moet overeenkomen met het EAN-nummer in de voormelding van de vervoerder. Alleen dan kan de chauffeur verder. […]

    Artikel lezen
Scroll naar boven